Vana Tallinn

Vana Tallinn is een delicate mix van Jamaica rum, citrusvruchten, vanille en een vleugje kaneel. Dit alles wordt sinds 1962 volgens geheim recept zorgvuldig samengebracht en gedurende een maand gerijpt alvorens gebotteld.
Vanillestokjes, citrusschil, citroen en sinaasappel gemixt met Jamaica rum geven de likeur haar fluwelen, exotische smaak. Kaneelschors geeft de drank een intrigerend bittertje en exotisch aroma.

Vana Tallinn is heerlijk om puur te drinken, maar leent zich ook uitstekend om te worden verwerkt in uiteenlopende dranken en cocktails.

Deze drank is hét exportproduct en dé smaak van Estland. Eenieder die Estland heeft bezocht zal de heerlijke likeur kennen.

Aroma
Citrus, toffee, karamel en warme specerijen

Varianten
Classic, Cream, Seasonal en Premium

Alcoholpercentage
16% - 50% Vol.

Doelgroep

Zelfverzekerde ontdekker, man 35+. Zelfverzekerd, maar niet arrogant. Hij houdt van wat hij doet, het is zijn levensstijl. Blijft trouw aan zichzelf, want zijn levensstijl is onderdeel van zijn persoonlijkheid. Hij geniet van nieuwe ervaringen, is in de basis ietwat een hipster. Een specialist op zijn terrein, of dat nou het ontwerpen van meubels is voor zijn eigen bedrijf of een functie binnen een groot concern. That's the spirit.

Assortiment

Vana Tallinn heeft een breed assortiment. De Classic-lijn vormt de basis. Hiervan afgeleid zijn er de varianten Seasonal, Premium en Cream. Elk met geheel eigen karakter. De seasonals zijn afgestemd op de seizoenen door te spelen met frisse citrus of warme specerijen. De premiums zijn een blend met een mooie Franse cognac, oude Martinique rum of gerijpt op hout. De creams hebben een vol, romig karakter met smaaknuances van onder meer chocolade, koffie of vanille.

Meer info

Cocktails

Vana Tallinn is de perfecte basis voor unieke cocktails. Klassiekers in een nieuws jasje. Nieuwe creaties. Maar altijd de moeite waard. Always stick around for one more drink. (That's when things happen.) Kijk snel verder voor inspiratie.

Meer info

Historie

Vana Tallinn is waarschijnlijk het meeste beroemde merk verbonden aan Estland. Een creatie van de Liviko-likeurmeesters sinds 1962, geïnspireerd door de stad Tallinn.

Het exacte recept van Vana Tallinn wordt bewaakt als een staatsgeheim. Het recept wordt enkel overgedragen van de ene likeurmeester naar de volgende.
Op ambachtelijke wijze wordt sinds jaar en dag, in de kelders van de historische fabriek, de basis voor deze legendarische likeur bijeen gebracht. Voor dit bijna 30 dagen durende proces worden enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt. En nog altijd wordt het meeste werk op ambachtelijke wijze door mensen verricht.

Inmiddels zijn er zo'n 200 miljoen flessen geproduceerd en is de likeur in meer dan 30 landen verkrijgbaar, verspreid over de wereld. Dit maakt Vana Tallinn een ware ambassadeur van Estland.

Het ontwerp van de fles is geïnspireerd door de torens van stadsmuur van oud-Tallinn, het middeleeuwse centrum van de hoofdstad van Estland.