The Demon’s Share

Volgens de legende zijn er in Panama 7 kleine demonen, vrienden voor het leven en liefhebbers van avontuur. Een groep artiesten met een voorliefde voor rum.

Ze zijn scherpzinnig, aardig, grappig, soms zelfs naïef en afgeleid, maar in hun ogen zie je altijd dat vleugje boosaardigheid. Met een levendige, verheven toon en sluwe glimlach bewegen zij zich met snelle, maar lichte tred voort. Alsof ze geen gedachten hebben. Maar met de belangrijke taak om de beste rum in omloop te bewaken, promoten en verdedigen: The Demon’s Share.

Alcoholpercentage
40-41% Vol.

Volume
200ml, 700ml, 3000ml
Homage

Ron Esclavo is een oprecht eerbetoon aan de slaven die in de geschiedenis van suikerriet en rum een hoge prijs hebben betaald.

Door deze duistere geschiedenis te blijven herinneren, worden de ontwikkelingen in de rumindustrie vandaag de dag gewaardeerd.

De rum bestaat uitsluitend uit gewassen uit de Dominicaanse Republiek.

Maatschappij

De lokale distilleerderij verbouwt haar eigen suikerriet en beheert het gehele proces.
Mede door werkgelegenheid speelt zij een belangrijke rol in de samenleving.

Ook heeft ze haar eigen stichting opgericht, AFD Barcelo, die nastreeft de kwaliteit van leven in de gemeenschap te verbeteren.
Met name gericht op onderwijs voor kinderen en gezondheidszorg.

Assortiment

De serie bestaat uit vier delicate edities, allemaal tropisch gerijpt. Elk gemaakt met passie, vers sap van handgesneden suikerriet en Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten voor veroudering.

Elke variant is complex, met delicate tonen van vanille, karamel en eiken.

3 years old - El Oro del Diablo

Neus:
De geur is discreet bij opening, maar onthult subtiele tonen van gekonfijte sinaasappel, een vleugje karamel en evolueert naar tropische warme specerijen (kruidnagel, kurkuma en vanille).

Mond:
De smaak is evenwichtig en de aromatische ontplooiing is duidelijk. Sinaasappelschil, marsepein en warme specerijen komen samen voor een soepele aanzet. Soepel, evenwichtig en kruidig.

Toegevoegde suikers: 60 gram per liter
Alcoholpercentage: 40% Vol.
Volume: 700ml

6 years old - La Reserva del Diablo

Neus:
Subtiele intensiteit van alcoholische tonen waarbij de zoete bruining van de vanille de boventoon voert. Citrusvruchten, groene appel en hout.

Mond:
Rond met tonen van vanille, warme specerijen, citrus, hout en een vleugje leer. Soepel, volhardend met een originele persoonlijkheid.

Toegevoegde suikers: 28 gram per liter
Alcoholpercentage: 40% Vol.
Volume: 200ml, 700ml, 3000ml

12 years old - La Recompensa del Tiempo

Neus:
Warm en imposant. Deze rum roept uitbundige en krachtige geuren op van gedroogd exotisch fruit, gekaramelliseerde appel en peer, sinaasappel, cacao en zoete tabak.

Mond:
Indringede en heerlijke zoethout, kaneel, vanille, rabarber, cacao, citrus, geroosterd hout en evenwichtige tannines.

Toegevoegde suikers: 17 gram per liter
Alcoholpercentage: 41% Vol.
Volume: 700ml