Hollandse Stroopwafellikeur

Denk je aan stroopwafels, dan denk je aan Hollandse gezelligheid. Een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij. Even geen haast, maar tijd voor elkaar. Dit typisch Nederlands product is wereldwijd even bekend als onze windmolens, grachten en klompen. Hollandse Stroopwafellikeur onderstreept deze erfenis en benadrukt het Nederlandse karakter.

Hollandse Stroopwafellikeur heeft de subtiele zacht-zoete smaak van Oud-Hollandse stroopwafels. Karamel & kaneel. Heerlijk om puur te drinken, maar ook perfect te combineren met koffie of chocolademelk. Daarnaast is het ook ideaal om te verwerken in desserts en cocktails.

Alcoholpercentage
20% Vol.Merkverhaal

Hollandse Stroopwafellikeur is in al zijn aspecten Hollands; smaak, aroma, uitstraling en beleving. Haar zacht-zoete smaak onderstreept het goede gevoel, de gezelligheid en het genieten van de mooie dingen.

Je geniet van het leven en maakt regelmatig een uitstapje met vrienden. Genieten en gezelligheid staan hierbij centraal. Tussen alle activiteiten door pakken jullie een koffiemomentje in een grand café. De Dutch Coffee mag hierbij niet ontbreken.

Inspiratie

Hollandse stroopwafellikeur leent zich uitstekend om te worden verwerkt in de meest uiteenlopende dranken en deserts.

Naast de alom bekende Irish, Italian en Spanish Coffee is er nu een heerlijke, oer-Hollandse tegenhander; de Dutch Coffee.

Kijk snel verder voor meer inspiratie.

Meer info

Display

Heb je als ondernemer interesse in onze Hollandse Stroopwafellikeur? Neem dan contact met ons op, zodat we samen een mooi start kunnen maken met het product.

Zo ondersteunen wij de verkoop onder meer met een mooie houten display, proefflessen en vormgeving op maat.

DUTCH COFFEE

Jouw terras of grand café zit regelmatig vol met fietsers of wandelaars. Ook in de herfst en winter. Na een actieve inspanning genieten zij van een heerlijk koffiemomentje samen. Er wordt gekletst en gelachen. Gezelligheid ten top. Je wilt dat ze blijven en nog een drankje doen. Maar hoe krijg jij dat voor elkaar?

Naast de Irish, Spanish en Italian Coffee is er nu ook de Dutch Coffee. Deze oer-Hollandse koffievariant wordt gedronken met Hollandse Stroopwafellikeur. Vele Nederlanders, maar ook toeristen in ons land, zijn gek op de subtiele zoete stroopwafelsmaak. Schenk de Hollandse stroopwafellikeur in/bij de koffie, cappuccino of latte macchiato en voilà: het ultieme koffiemomentje is compleet....

Combineer het met appeltaart, een stroopwafel of een andere heerlijke zoetigheid en je zult zien dat jouw Dutch Coffee concept aanslaat. Hollandser kan het niet!

HISTORIE

De stroopwafel is een typisch Hollandse wafel, die al zo'n 200 jaar geleden gemaakt werd van koeksnippers en deegresten. Van oorsprong komt de wafel uit Gouda en werd het gezien als een 'armenkoek'. Tegenwoordig wordt de Hollandse Stroopwafel niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd gegeten.

De wafel bestaat uit twee ronde deegwafelhelften, met ruitpatroon, waartussen zoete stroop is aangebracht. Oorspronkelijk hadden stroopwafels een diameter van ongeveer 10 centimeter, maar inmiddels zijn ze verkrijgbaar in verschillende formaten.

De Hollandse Stroopwafel valt eigenlijk bij iedereen wel in de smaak, binnen en buiten Nederland. Dit maakt het een perfecte combinatie met een kopje thee of koffie.