De Klok Advocaat & Jenever

De klok is een ambachtelijk familiebedrijf waar de producten nog altijd op dezelfde wijze vervaardigd worden als weleer. Hier geen voor-gescheiden eieren of poedereieren, geen kleurstoffen, geen bindmiddelen of zetmeel om de verkoop te forceren, geen smaakversterkers. Enkele mooie natuurproducten en pure ambacht!

Hét paradepaardje van De Klok is ambachtelijke advocaat volgens aloud recept, met een onovertrefbare smaak! Daarnaast voeren wij ook de jeneverlijn, bestaand uit drie varianten; chocolade, vanille en citroen.

Alcoholpercentage
18 - 22% Vol.

Volume
40 - 1000ml

Likeurstokerij

Tijdens de oorlog (1942) startte oprichter Raoul Galle in Vlaanderen (BE) zijn bedrijf, dat inmiddels door volgende generaties wordt voortgezet. De Klok Likeurstokerij is een ambachtelijk familiebedrijf waar de producten nog altijd op dezelfde wijze vervaardigd worden als weleer.

Hier geen voor-gescheiden eieren of poedereieren, geen kleurstoffen, geen bindmiddelen of zetmeel om de verkoop te forceren, geen smaakversterkers. Enkele mooie natuurproducten en pure ambacht!

Kwaliteit

Voor de advocaat worden wekelijks duizenden eieren nog altijd met de hand gescheiden. De citroenjenever wordt enkel van verse citroenen gemaakt, die ter plaatse worden geperst. En de kenmerkende katoenen doekjes met jute koortjes rond de deksels worden ook nog altijd met de hand aangebracht.

Een tijdsintensief en relatief prijzig procedé, maar kwaliteit staat voor alles!

Inspiratie

De Klok Advocaat is heerlijk om puur te eten, met slagroom. Echter, het is niet alleen heerlijk bij de koffie, maar ook een ideaal ingrediënt voor verrassend lekkere desserts en gebak.

Denk bijvoorbeeld aan advocaat als smakelijke toevoeging op ijscrème of pannenkoeken. Maak een advocaattaart of -cupcake. Of gebruik de advocaat als basis voor een milkshake of bavarois.

De mogelijkheden zijn oneindig, dus leef je uit!

Advocaat

Advocaat zoals wij ‘m kennen komt uit Nederland. J.G. Cooymans had in 1825 een distilleerderij in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Hij experimenteerde met eierdooiers en brandewijn, met als resultaat de advocaat.

De advocaat van De Klok is een echt paradepaardje. Deze ambachtelijke advocaat onderscheidt zich duidelijk van andere merken door zijn hoge alcoholpercentage (18% vol.), maar toch bijzonder zachte, onovertrefbare smaak!

Trouw aan de traditie worden voor de advocaat nog altijd wekelijks duizenden eieren met de hand gescheiden. De kenmerkende katoenen doekjes met jute koortjes rond de deksels worden ook nog altijd met de hand aangebracht. Al met al een tijdsintensief en relatief prijzig procedé, maar kwaliteit staat voor alles!

18% Vol. | 40, 200, 500 en 1000ml

Jenever

Ook voor de jenevers staan kwaliteit en ambacht voorop. Smaakversterkers of conserveringsmiddelen komen er niet aan te pas. De citroenjenever wordt enkel gemaakt van verse citroenen gemaakt, die ter plaatse in de stokerij worden geperst.

Jenever met vanille of chocolade is geen voor de hand liggende combinatie, doch de samensmelting resulteert in een heerlijke smaakbeleving. De roomlikeuren zijn gemaakt met pure merg uit vanillestokjes of befaamde Belgische chocolade.

Citroenjenever: 22% Vol. | 500ml en 1000ml
Vanillejenever: 18% Vol. | 40, 200, 500 en 1000ml
Chocoladejenever: 18% Vol. | 40, 200, 500 en 1000ml