Crafter’s Gin

Voor Crafter’s Gin begint het allemaal bij de natuur. De Scandinavische smaakcultuur heeft zijn wortels diep in de vier seizoenen, de ongerepte wilde bossen, vruchtbare grond en hoogstwaarschijnlijk de schoonste lucht ter wereld.

Crafters Gin is Scandinavische kunst met een eenvoudige maar onderscheidende smaak. Verkrijgbaar in twee varianten; London Dry en Aromatic Flower.Botanisch

Crafter’s Gin is puur botanisch en werd langzaam gedistilleerd via de ‘Pot Still’-methode. Bij Liviko is men al vroeg in de 20e eeuw begonnen met het distilleren van kruidenextracten.

Dezelfde koperen Pot Still (Mamma Ilse) wordt vandaag de dag gebruikt voor de productie van Crafter's Gin. Generaties meesters-distilleerders hebben hun kunde en geheimen doorgegeven aan een volgende, om nu een werkelijke unieke gin te kunnen voortbrengen.

Gin & Tonic

Natuurlijk wordt gin vooral gebruikt voor mooie cocktails en dan vooral een Gin & Tonic. In combinatie met een goede tonic en verse ingrediënten kunnen de mooiste cadeautjes worden gemaakt.

Onderscheid je door een Gin & Tonic tot een hoger niveau te tillen. Wij hebben alvast wat voorbeelden om jou te inspireren.

Is it Gin 'O Clock yet?

Meer info

Estland

Estland is een Noord-Europees land, rijk aan pure natuur en trotse mensen. Het kleine land aan de oevers van de Baltische zee gaat voor de titel van meest organische land - veel frisse lucht, bossen, ruig landschap en de zee.

Deze passie is de drijfveer geweest voor de ontwikkeling van Crafter's Gin. Een puur botanische gin met kruiden uit de Estse natuur.

LONDON DRY GIN

Het fundament van deze gin wordt gevormd door Ests graan en handgeplukte kruiden uit het Scandinavische landschap.

Veronica en Venkel zijn, naast jeneverbes, de dominant aanwezige kruiden. Waar Veronica zorgt voor een zacht, bloemig aroma, geeft Venkel de gin een kruidige ondertoon. Tezamen resulterend in een exceptionele gin, perfect voor cocktails, omdat het ook ruimte geeft voor andere ingrediënten om te stralen.

Niet alleen de gin, maar ook haar verpakking is ontwikkeld met passie en oog voor detail. Deze gelauwerde fles wordt in lagen opgebouwd. Van het spuiten van de fles in de kenmerkende, frisse blauwe kleur tot aan het met de hand vervolmaken door het plaatsen van het etiket en halslabel.

UNIEKE FLES

Niet alleen de gin, maar ook haar verpakking is ontwikkeld met passie en oog voor detail. Deze gelauwerde fles wordt in lagen opgebouwd. Van het spuiten van de fles in de kenmerkende, frisse blauwe kleur tot aan het met de hand vervolmaken door het plaatsen van het etiket en halslabel.

In 2016 is deze fles vermeld in de ‘Top 100 Award Winning Packages in the World’. Ook heeft het de 'Golden Egg 2016' gewonnen tijden het National Advertising Festival in Estland.

In alle facetten is Crafter's London Dry een resultaat van pure ambacht door vakmensen.

AROMATIC FLOWER GIN

Recept no. 38 is een unieke mix van 12 zorgvuldig uitgekozen aromatische bloemen. Het elegante aroma van deze gin is sappig, bloemig, rond en complex.

Rozenbottelbloemen hebben een natuurlijk pigment dat de gin een gouden kleur geeft. Wordt de gin echter gemixt met tonic, dan zal de kleur voor je ogen (op geheel natuurlijke wijze) transformeren naar zacht roze. Een heerlijke bonus voor iedere bartender om zijn gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Crafter’s Aromatic Flower is niet je alledaagse klassieke gin, maar een fleurige geheel dat levendig communiceert door zicht, geur en smaak. Een ambachtelijke meesterstuk.

12 AROMATISCHE BLOEMEN

Recept no. 38 is een unieke mix van 12 zorgvuldig uitgekozen aromatische bloemen. Het elegant aroma van deze gin, gedomineerd door Estse rozenbottelbloemen, is sappig, bloemig, rond en complex.

De koper-gedistilleerde gin heeft een rijk bouquet aan smaken, en hierin kunnen meerdere zoete bloemen worden geproefd, waaronder: rozenbottelbloemen, rozen, lavendel, kamille en vlierbloezem.

De zoete smaak van de gin wordt gecompenseerd door bite van jeneverbessen en de frisse smaak van exotische yuzu.